martes, 13 de mayo de 2014

Coses de nens

Avui els nanos tenien partit. I no era un partit qualsevol, sinó que havent nascut el 2006 eren als quarts de final de la Sparkassenpokal (la Copa Sparkasse). Aquesta caixa d'estalvis d'Alemanya organitza un torneig a nivell regional per a cada categoria, des dels prebenjamins fins als juvenils. No és pas especial que un equip d'Ebersberg hagués arribat a uns quarts de final. Fa dos anys, també en categoria benjamí, van arribar a la final i van guanyar-la. El més curiós és que l'equip on juga en Marlin és benjamí de primer any. Això vol dir que competeixen contra nens del 2005, un any més grans que ells.

Avui ens vèiem fora. Jugàvem contra el Kirchseeon, un petit poble a la vora d'Ebersberg. Arribàvem amb tres nanos del 2005 i la resta, una colla de nyicris, per enfrontar-nos a un equip on tots eren de segon any. Algun d'ells ja destacava per la seva alçada i corrien veus que aquest mateix grup havia arribat lluny l'any passat en aquesta competició. A més, en veure'ls escalfar, els entrenadors ens hem mirat els uns als altres. "Necessitarem una mica de sort", ha dit l'Andy.

L'àrbitre ha volgut fer una petita cerimònia d'entrada al camp. Vist des d'una banda, els nanos de Kirchseeon tapaven per complet els petits de l'Ebersberg. Però en dos minuts el partit anava 0-2 per als petits, que cada dia juguen millor i s'entenen més quan hi són tots. I la mitja part ha acabat 0-5. El porter rival, plorant, ha salvat els seus d'una diferència encara més grossa.

L'Andy havia comunicat als pares que no garantia que tots poguessin tenir minuts en el partit. A excepció d'un únic pare enfadat amb la decisió, la resta han acceptat venir tots, i a la segona part els menys talentosos amb la pilota han gaudit de gairebé més temps de l'habitual que en un partit normal. I la diferència s'ha ampliat a l'1-8.

Mai havia vist tal partit de futbol amb nens tan petits, on cap d'ells destacava per ser un crack, s'entenien i jugaven al primer o segon toc gairebé de memòria. Han derrotat un equip de nens molt més desenvolupats físicament, que en principi eren descaradament millors però que s'han trobat que ni han vist la pilota. Jo mateix he escrit aquestes línies impressionat, quatre hores després del xiulet inicial. Avui he vist un partit que no havia vist ni als entrenaments. Coses de nens.