miércoles, 2 de octubre de 2013

Contraatacar

Lewandowski empeny la pilota a pocs centímetres de la porteria. Ell acaba la feina després d'un complex entramat atacant, en què diversos jugadors es creuen entre ells reiterades vegades en pocs segons. En tres segons, quan Reus rep la pilota a tres quarts de camp, els jugadors del Borussia aconsegueixen, per velocitat i electricitat, un contraatac de sis contra tres. Amb metres per endavant, Reus troba Mkhitaryian sol a la banda dreta. La passada és bona, però la presència d'un defensa marsellès obliga a endarrerir un pèl la posició de l'armeni.

La pilota li arriba a la cama dreta. Ell és l'únic que pot veure l'arribada de Durm per la segona línia i, malgrat trobar-se en una bona posició per a xutar li envia una passada mil·limètrica a mitja alçada. Lewandowski és el sisè dels jugadors que protagonitzaven el contraatac, però sigilosament aconsegueix colar-se a l'àrea petita. Sol. Durm s'ha quedat sol amb la pilota i entre un intent de passada i de xut troba Lewandowski i la resta és història. Un gol que cal veure. De com el Dortmund pot arribar a generar tal superioritat en pocs segons, de com pot trenar un contraatac caòtic per al rival però perfectament ordenat.

Kroos roba la pilota al mig del camp trencant la sortida del City. Amb aquesta errada, els anglesos han perdut els migcentres, que esperaven la passada per davant de la pilota. El pivot del Bayern té metres per endavant, però la carrera i bona posició de Robben el fan optar per obrir a banda dreta. Per la resta, Robben fa màgia. Trenca dues vegades el desbordat defensa que corre enrere sense trobar solució al seu problema i, quan troba l'espai, sorprèn Joe Hart al primer pal.

Al cap i a la fi, tant li fa quants jugadors hi intervinguin. Tant li fa quines siguin les qualitats, col·lectives o individuals, que hi llueixin. La rapidesa i la precisió són l'important. Sobretot, no permetre que els defensors recuperin la posició. Que si pensen alguna cosa sigui per adonar-se que estan desbordats. Perduts. Un contraatac ben portat és una de les jugades més precioses que pot regalar-nos el futbol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario