jueves, 26 de septiembre de 2013

Pilot automàtic

Entre febrer i juliol, periodistes d'arreu del món en general, però de Munic en particular, es preguntaven quina seria la influència de Guardiola al Bayern i viceversa. Hi sortiran totes dues parts guanyant? Podrà Guardiola millorar un equip que, sota les ordres de Heynckes, ve de guanyar-ho tot? I alhora, com podrà el Bayern enriquir un entrenador que ha perfeccionat un estil fins al punt de tenir als peus els màxims rivals a nivell mundial? L'afició culer sap perfectament per què el Bayern ha triat Guardiola, però la sensació a Munic és a la inversa: ha estat el de Santpedor qui els ha escollit a ells.

I de moment, Guardiola no ha aconseguit res especial a Baviera. Ja s'han vist espurnes d'un joc col·lectiu perfeccionista però, de moment, la majoria de partits els decideixen les individualitats o, simplement, l'estil ha estat intermitent. I en els dos partits més complicats fins a dia d'avui, el Bayern ha patit i molt. A Dortmund va perdre (4-2) la Supercopa Alemanya mentre que, amb un miracle a l'últim minut de la pròrroga, va poder derrotar el Chelsea a la tanda de penals. Però a dia d'avui Guardiola compta amb una plantilla tan bona i tan rodada que els partits es guanyen sols. És per això que el tècnic pot treballar el seu estil sota certa calma perquè cada jugador, cada línia disposa del seu 'pla B', un pilot automàtic.

Guardiola és conscient que necessita temps i el club n'hi donarà. Probablement ha estat la paciència que manca en altres grans clubs europeus un dels motius de la seva decisió final a l'hora de triar un nou equip. Des que ha començat la lliga només ha punxat en un partit, contra el SC Freiburg, però podria haver guanyat perfectament. Simplement la pilota no va voler entrar més. També Heynckes va perdre 3-1 a Borisov contra el BATE el 2 d'octubre de 2012, i llavors les sensacions eren molt més preocupants. La gràcia del projecte de Guardiola és que, fins a topar amb la tecla correcta, sempre disposarà d'una base que li permetrà treballar amb cintura, amb reacció. De fet, el Bayern del passat 7-0 jugava amb doble pivot, cosa que el món culer associa al diable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario